fbpx

ViPORT (Cardio Stress Indexmérés)

EKG-bázisú szív-stressz mérés:

A stressz a mai modern ipari társadalmak kiemelt problémájává vált. Zajos, hektikus környezet, személyes és a foglalkozási teljesítéskényszer, harc a siker után okoz egyre több embernek, mentális és testi károsodást. Ilyen például a depresszió, a szív- és érrendszeri betegségek. Az EKG jelfolyam felvétele és kiértékelése biztosítja, s ez alapján numerikusan jeleníti meg a kardio-stressz indexet (CSI), a szívfrekvencia egy perc alatt mért átlagát, a QRS komplexus időtartamát, a szívfrekvencia variabilitás (SDNN) elváltozásainak mértékét, és feltünteti a lehetséges szívritmus zavart is. A CSI és a szív ritmus grafikusan kirajzolódnak egy 3 dimenziós formában is, a szívünk színes portréjaként (elektrokardioportré – ECP).

Klubtagságival rendelkezőknek az árból további kedvezményt biztosítunk!
Kiváltom a Klubtagságit, hogy kedvezményekben részesüljek!

7.500 Ft30.000 Ft

10.000 Ft

Termékleírás

EKG-bázisú szív-stressz mérés

A stressz a mai modern ipari társadalmak kiemelt problémájává vált. Zajos, hektikus környezet, személyes és a foglalkozási teljesítéskényszer, harc a siker után okoz egyre több embernek, mentális és testi károsodást. Ilyen például a depresszió, a szív- és érrendszeri betegségek.

Különösen jelentős a stressz, szív és keringési rendszerre gyakorolt hatása. Ha testünk tartósan un. alarm, készültségi állapotban van, megnő a magas vérnyomás és az érszűkület kialakulás lehetősége. Ennek megfelelően a stressz a szívinfarktus és az agyvérzés legfőbb rizikófaktora. A modern technológiának köszönhetően a szív és érrendszeri stressz gyorsan és könnyen mérhető. A ViPORT készülékkel lehetséges, hogy EKG alapú méréseket készítsünk. A ViPORT egy orvosi műszer, ami hozzásegít ahhoz, hogy könnyen, idejekorán felismerjük a rizikófaktorokat, és a különböző szervrendszerekben elinduló, meglévő elváltozásokat.

Az EKG jelfolyam felvétele és kiértékelése biztosítja, s ez alapján numerikusan jeleníti meg a kardio-stressz indexet (CSI), a szívfrekvencia egy perc alatt mért átlagát, a QRS komplexus időtartamát, a szívfrekvencia variabilitás (SDNN) elváltozásainak mértékét, és feltünteti a lehetséges szívritmus zavart is. A CSI és a szív ritmus grafikusan kirajzolódnak egy 3 dimenziós formában is, a szívünk színes portréjaként (elektrokardioportré – ECP).

Az egészségügy területén évek óta beigazolódott, hogy egy partneri párbeszéd a gyógyszerészek, orvosok, sportoktatók és a betegek között mennyire hasznos tud lenni. Egy eszköz mellyel a páciens a törődés, gondoskodás érzését kapja, hiszen egy közösen értelmezett nyelven, szimbólummal beszélheti meg orvosával, sportoktatójával a mért értéket jelentését és a szükséges tennivalót.

A rendszeresen végrehajtott mérések által az értékek a folyamat közben összehasonlíthatók és a lehetséges változások kimutathatók. Az egyes mérési eredmények elmentésével a közölt adatok az orvossal, sportoktatóval vagy a gyógyszerésszel megbeszélhetők.

A vizsgálatra előjegyzés kérhető személyesen (6300 Kalocsa, Martinovics u. 1) vagy telefonon:  +36-70 25 77 199
Várakozási idő nincs!

Válj klubtaggá

Csatlakozz közösségünkhöz és élvezd szolgáltatásainkat a legkedvezőbb áron. Sokszor az első lépés a legnehezebb, ezúttal viszont: csak egy egyszerű regisztrációval kezdődik minden!

red-bg.jpg