fbpx

Állóképesség-fejlesztés

Mi az állóképesség?

A szervezet elfáradással szembeni ellenállóképességét hosszan tartó sportbeli erőkifejtéseknél. A jó állóképességgel rendelkező személy viszonylag magas intenzitással, hosszú ideig tud mozgást végezni, valamint megerőltető, nagy energiaveszteséggel járó edzések és versenyek után, rövid időn belül tud regenerálódni.

Állóképesség = fáradtsággal szembeni ellenállóképesség  + gyors regeneráció

Rendkívül fontos, hogy az izomzatunk fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordítsunk az állóképességünk fejlesztésére is. Az állóképességi edzésekkel a szívet, a keringési rendszerünket, a tüdőnk kapacitását, a vázizomzatot, a központi, periférikus és vegetatív idegrendszert  is fejlesztjük és edzük. Élettanilag rendkívül sok kedvező hatása van, az edzett szív gazdaságosabban működik.

red-bg.jpg

Az állóképesség fajtái

Hosszan tartó, viszonylag nagy erőkifejtéssel.

Az ellenállóképességet értjük a fáradással fellépő sebességcsökkenéssel szemben (anaerob).

Terhelés változása miatt a teljesítmény csökken, jellemző többszőr ismételt rövid maximális intenzitás, relatív pihenő és a nagy terhelési terjedelem.

A verseny alatt maximális intenzitát követel anélkül, hogy az a teljesítmény rovására menne.

Az a képesség, amikor egy tetszés szerinti terhelés sok izomcsoport bevonása mellett, optimális összhangban van egy speciális terheléssel és annak időtartalmával.

Egy állóképességi sportág adott terhelési strukturájához és versenyszerű igénybe vételhez való alkalmazkodási képesség, sportágra specializálódott.

Személyre szabott edzéstervvel segítünk elérni az állóképességed fejlesztését, vagy részt vehetsz kiváló, hangulatú csoportos óráinkon is!

Látogasd meg a sportstúdiónkat és érdeklődj a lehetőségekről még ma!

red-bg.jpg

Válj Klubtaggá!

A kedvezményes klubtagsági árak csak bejelentkezve és klubtagsági előfizetéssel együtt érheted el!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy nehogy lemaradj legújabb ajánlatainkról!