fbpx

Izomzat erősítése

Erő növelése

Izomerőn azt a képességünket értjük, amellyel az izomzat aktív erőkifejtése révén külső erőket vagy ellenállásokat vagyunk képesek leküzdeni.

Az erőedzés célja és feladata: A komplex módon kialakított erőedzés elősegíti az emberi szervezet sokoldalú és harmonikus fejlődését. Alkalmazása nagyban hozzájárul a magas testi és sportbeli teljesítőképesség kialakulásához és fenntartásához.

red-bg.jpg

Az erő fajtái

A kardió gépek  a szív és légző-rendszert fejlesztik. 

Az edzés pozitív hatással van az általános közérzetedre és egészségedre. A kardió edzéssel tudjuk növelni a szív és tüdőkapacitást, valamint az anyagcsere folyamatokat tudjuk beindítani. A kardió edzések hatására, a szív- és keringési rendszeri betegséget tudjuk megelőzni.

Ezen kívül elengedhetetlen edzésforma az állóképesség növeléséhez, az alakformáláshoz, a fogyáshoz, valamint az edzés előtti bemelegítésre és az edzések utáni levezetésre is. 

A kardió gépek a szív és érrendszert valamint a légző rendszer működését fokozza. Túlsúlyosok és gerincbetegek kortól és erőállapottól függetlenül megtalálják a számukra legkedvezőbb edzésmódot. A Cardio berendezések széles körű, tudományos alapokra épülő programlehetőségeivel hosszú távon biztosítják a vendégek fejlődését. Edzőink speciális pulzuskontrolos edzéstervekkel segítenek céljaid elérésében.

Pulzuskontrolos edzés (Constant Pulse Rate): Az edzés céljának megfelelően meghatározott, állandó pulzustartományban történő edzést jelenti.

A mellkasunkra felcsatolt jeladó öv segítségével a kardió gép érzékelői szívdobbanásaink számát (gyakoriságát), és ennek függvényében, automatikusan szabályozza majd a terhelést: amennyiben pulzusszámunk emelkedni kezd, csökkenti az ellenállást, ha pedig szívverésünk száma alacsony, a gép növelni fogja a terhelést.

A legnagyobb izomerő. A maximálerő nagysága függ az izomrostok keresztmetszetétől és az izom intramuszkuláris koordinációjától.

Az az erő, mellyel a saját testünket, testrészünket vagy valamely eszközt nagy sebességgel mozgatni tudunk. A gyorserő nagysága függ az intramuszkuláris koordináció és az intermuszkuláris koordináció mértékétől.

Az izomzat elfáradással szembeni ellenállóképessége hosszantartó és ismétlődő erőbevetés során. Az erőállóképesség függ a maximálerő és az anaerob állóképesség viszonyától.

Az erőedzés egészségmegőrző és teljesítményfokozó hatású. Pozitívan hat az izom-idegrendszer funkcionális teljesítőképességére,  légzőrendszerre, szív- és vérkeringési rendszerre és az anyagcser folyamatok működését is előnyösen befolyásolja.

Az erőedzés legfontosabb hatásai:

  • Az izomzat alaptónus fokozódik, formálódik az alak (alakformálás)
  • Az aktív izomtömeg megnövekedik és a fölösleges zsírtömeg leépül (izomtömeg növelés)
  • A kötő- és támasztószövetek megerősödnek és jobban rögzülnek ( feszesebb bőr, narancsbőr nem alakul ki)
  • Javul a testtartás (gerincferdülés visszaállítása)
  • A testi- lelki képességek, erő, gyorsaság, állóképesség és a mozgékonyság magasabb szintre emelkedik.

Személyre szabott edzéstervvel segítünk elérni az erőnléted, izomzatod fejlesztését!

red-bg.jpg

Válj Klubtaggá!

A kedvezményes klubtagsági árak csak bejelentkezve és klubtagsági előfizetéssel együtt érheted el!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy nehogy lemaradj legújabb ajánlatainkról!