fbpx

Harcművészet

aikido

Az aikidó tradicionális alapokra épülő modern, japán harcművészet. Alapítója Uesiba Morihei, ismertebb nevén O-szenszej, azaz „Nagymester”„Nagy tanító”. Az aikidó gyakorlati technikái a kifinomult mozgáson, az ellenfél erejének érzékelésén és elvezetésén, valamint annak szétszórásán vagy az ellenfélre való visszafordításán alapulnak. Az Alapító (Uesiba Morihei) megfogalmazása szerint az aikidó egy olyan Út, amellyel le tudjuk győzni a konfliktusokat magunkban, és amellyel békét teremthetünk a Világegyetemben. Ennek megfelelően az aikidó gyakorlása során nem létezik ellenfél vagy ellenség, hanem partner van, akit vezetnünk és irányítanunk kell. A gyakorlónak tehát nem a pusztításra, hanem minden esetben az építő jellegű konfliktuskezelésre kell törekednie.

Az aikido önvédelmi technikáit és a mesterfogásait most Te is  megismerheted!

Az edzéseket vezeti: Rigó Tamás 3 dan
Edzések időpontjai:  Kedd 18:00- & Csütörtök: 18:00-

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, férfiakat, nőket, fiúkat, lányokat!

BATTODO - A vágás művészete

A Battodo a katana vagy egy igazi japán karddal végrehajtott vágás komplex művészete. Ez egy nagy technikai tudást ígénylő összetett tudomány, mely komoly filozófiai tartalommal bír és hagyományokon alapszik, A gyakorlás fakarddal végzett páros gyakorlatokból áll – Kata vagy Kata Geiko – majd egyedül, vagy párosan végrehajtott valódi vágásokból térdelésben vagy Seiza-ban, törökülésben vagy Taté Hiza-ban, majd állásban Tachi Waza-ban. A vágásokat végre lehet hajtani helyben vagy lépésekkel, egy vagy két karddal, általában egy naggyal és egy kicsivel. Végül a gyakorlás elengedhetelen része a jó minőségő, megfelelően karbantartott, tökéletes élű saját kard.

Az edzéseket vezeti: 
Edzések időpontjai:  

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, férfiakat, nőket, fiúkat, lányokat!

Judo

A judo egy izgalmas és kifinomult harcművészet, melynek gyökerei egészen Japánig nyúlnak vissza. A sport alapja a technika és az erő helyes egyensúlya, mely lehetővé teszi a kisebb és gyengébb harcosoknak is, hogy sikeresen védekezzenek nagyobb ellenfelekkel szemben. A judo nem csupán testi erőről szól, hanem az elmét és az önbizalmat is fejleszti. Rendszeres gyakorlásával javul a reflexek, a koordináció és az állóképesség is. A judo tehát nem csupán egy sport, hanem egy életforma is, melyben a küzdelem mellett a tisztelet és az önfegyelem is kiemelt szerepet kap.

A judo önvédelmi technikáit és a mesterfogásait most Te is  megismerheted!

Az edzéseket vezeti: Ambrus Attila 2 dan
Edzések időpontjai:  Kedd 16:30- & Csütörtök: 16:30-

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, férfiakat, nőket, fiúkat, lányokat!

red-bg.jpg
red-bg.jpg
red-bg.jpg
red-bg.jpg
red-bg.jpg
red-bg.jpg

Válj Klubtaggá!

A kedvezményes klubtagsági árak csak bejelentkezve és klubtagsági előfizetéssel együtt érheted el!

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy nehogy lemaradj legújabb ajánlatainkról!